Gå direkt till sidans innehållSpårvägsmuseets loggaTill startsidan

18 december 2023

Konstväxling!

Under 2023/2024 visas fyra videokonstverk vid olika tillfällen på Spårvägsmuseet. 2-9 januari kan du se videoverket ”Sirena Spidera: Her Eternal Return”.

I Sirena Spidera: Her Eternal Return skildrar den brittisk-georgiska konstnären Gery Georgieva identiteten hos en plats och hur den skiftar över tid. Hon framträder själv i filmen som utspelar sig i hemstaden Varna, Bulgarien. I två olika scener, på Rusalka Bar Sands Resort och den övergivna tidigare ikoniska nattklubben ”Spider”, rör sig Georgieva i en serie poser som balanserar på gränsen mellan kontroll och frihet, makt och sårbarhet. Hennes egenkonstruerade dräkt som påminner om det tidiga 1900-talets glamour är gjord av en luftmadrass och olika husgeråd.

Videoverken som visas på Spårvägsmuseet är en del av Konstväxlingar, den tillfälliga konsten, som visas i tunnelbanan. Filmen Sirena Spidera: Her Eternal Return av Gery Georgieva som visas i 2-9 januari på Spårvägsmuseet visas även i Skanstulls tunnelbana 1 januari – 31 mars.

Passa på att besöka Spårvägsmuseet och ta del av filmen på ett annat sätt än i tunnelbanans livliga stationsmiljö!

Läs mer om videokonstprogrammet