Gå direkt till sidans innehållSpårvägsmuseets loggaTill startsidan

Teckenspråk

Här hittar du information om Spårvägsmuseet på svenskt teckenspråk.

Om Spårvägsmuseet

Den här filmen handlar om Spårvägsmuseet, museets öppettider och priser samt hur du hittar till museet. Texten är en transkribering av vad som sägs i filmen.

Om museet

Spårvägsmuseet ger en fascinerande inblick i utvecklingen från 1600-talets rodderskor till dagens moderna kollektivtrafik. På museet förmedlas kollektivtrafikens betydelse för Stockholmsregionen på ett roligt, spännande och lärorikt sätt för stora som små. I museets samlingar finns cirka 10 000 föremål och 500 000 fotografier.

Våra interaktiva stationer blandade med de gamla fordonen ger besökarna spännande och överraskande insikter om kollektivtrafiken förr och nu. Museet ägs och drivs av Trafikförvaltningen, Region Stockholm.

Öppettider och priser

Spårvägsmuseet håller öppet tisdag-söndag mellan klockan 11.00-17.00. Museet är stängt på måndagar. Museets café och butik har samma öppettider.

Du betalar entréavgiften i kassan på plats i museet med kort, kontanter eller via Swish. För vuxna kostar det 120 kr att köpa entrébiljett till museet. För barn upp till 18 år är det fri entré som gäller. Pensionärer och studerande betalar 60 kr. Det går också bra att köpa ett årskort, det kostar 300 kr. Medlemmar från Spårvägsmuseets vänförening eller andra museiföreningar får också komma in gratis på museet.

Hitta till museet

Spårvägsmuseet ligger i Gasverket i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Hit kan du lätt ta dig med kollektivtrafik, cykel, bil eller till fots. Läs mer om hur du tar dig till museet på vår webbplats.