Gå direkt till sidans innehållSpårvägsmuseets loggaTill startsidan

Skolprogram

Spårvägsmuseet berättar om kollektivtrafiken i Stockholm, om hur stockholmarna reste kollektivt förr i tiden, om hur vi reser idag och om hur framtidens kollektivtrafik kan se ut. Skolprogrammet har ämnesinnehåll ur SO, NO och teknik och kan lätt kopplas till valda delar ur skolans läroplan – här finns något att hämta för alla årskurser och inriktningar.

  • Bokningsbara tider: tisdag-fredag kl 10.00, 10.45, 11.30 och 12.15

  • Tidsåtgång: ca 40 minuter

  • Max antal elever: 30 elever

  • Minimum antal lärare: 1 lärare per 10 elev

  • Pris: 600 kr. Inträde till museet ingår i priset

  • Ämnesinnehåll ur läroplanerna: SO, NO, teknik


Lärarkväll

Då och då bjuder vi in till lärarkvällar för att presentera de skolprogram vi erbjuder olika årskurser och som leds av någon av museets pedagoger. På lärarträffarna berättar vi också om hur du som lärare kan använda våra utställningar på egen hand som stöd i din undervisning. Missade du senaste lärarkvällen som museet höll tillsammans med Stockholmskällan? I vår kommer vi att bjuda in till en lärarkväll igen. VI informerar om tid och datum när det blir aktuellt.

Våra visningar utgår ifrån skolans läroplan


Allt ifrån ämnen som matematik och teknik till bild går att koppla till kollektivtrafikens historia och museets utställningar.

Här kan du läsa mer om kopplingar till förskoleklassens, grundskolans och gymnasiets läroplan, öppnas i ett nytt fönster.