Gå direkt till sidans innehållSpårvägsmuseets loggaTill startsidan

Mat och dryck

Förgyll ditt museibesök med en lunch eller fikapaus i vårt café som erbjuder en bred variation av varm mat, kalla smårätter, fika och god dryck. Här finns också modelltåg som gör fikastunden extra rolig för de små gästerna. Från caféet kan du också se den populära minitunnelbanan!

Öppettider och kontakt

Öppettider

Måndagar: stängt

Tisdag – söndag: 11.00–17.00

Kontakta caféet

Caféets utbud

Vad serveras på caféet?

I museets café finns ett brett utbud av mat och fika. Vi erbjuder varm mat, dagens soppa, smörgåsar, sallader, bakverk samt varma och kalla drycker. Självklart finns vegetariska och veganska alternativ, samt en barnmeny. Här finns också modelltåg som förgyller fikastunden för de små gästerna.

Allergier

Du kan självklart kontakta caféet om du har frågor angående allergier eller andra matpreferenser.

Har du med dig matsäck?

Har du med dig egen mat kan du äta den på vår trevliga caféhylla på plan 2.

Glutenfritt och laktosfritt

Glutenfria grillmackor

Glutenfritt bröd och korvbröd

Glutenfri och laktosfri soppa

Glutenfritt bakat/Laktosfritt bakat

Laktosfri glass

Två personer står vid en cafédisk. Personen i vänstra hörnet har en ljusrosa tröja på sig och håller i en tallrik med sallad, grillade mackor och sås på. Personen tar emot tallriken från en annan person som bär en svart tröja. Det är enbart personens högra hand som syns i bild. I förgrunden syns ett antal chokladkakor och godispåsar. Ett glas med bubbel står vid godiset. Nedanför personen som håller i en tallrik med mat ser vi två blåa brickor med gula detaljer på samt ett glas rött vin precis bakom personens arm.
Ett litet barn i 3-årsåldern sitter i ett av caféets bås. Bänken barnet sitter på är ett återvunnet brunt tyg från ett äldre SL-fordon. Barnet har en brun tröja med fruktmönster på samt ett par bruna hängselbyxor. Barnet har en tallrik med en chokladcookie med chokladknappar i olika färger på samt en chokladboll. Till höger ser vi en blå bricka med gula detaljer på samt ett glas med rosafärgad läsk i. En glasflaska med samma innehåll står bredvid glaset. Bakom barnet ser vi en tågbana samt två stycken leksakståg.
Ett långt cafébord framför en äldre grön tunnelbanevagn. Ett litet barn med axellångt blont hår och gulmönstrad tröja sitter bredvid en man i 30-årsåldern. Mannen bär en röd t-shirt och mörkblåa jeans. De sitter på varsin stol. I bild ser vi ett flertal trästolar, både svarta barnanpassade samt brunorangea med svarta ben.
En tallrik med pannkakor, vispad grädde och sylt på. Tallriken ligger på en blå bricka med gula detaljer. Bredvid tallriken står en fylld mugg. I förgrunden kan vi se en rosa flaska, ytterligare en mugg och ett barns ena hand.

Relaterad information