Gå direkt till sidans innehållSpårvägsmuseets loggaTill startsidan

Skolor

Spårvägsmuseets utställningar kan vara ett bra komplement för dig som arbetar som pedagog. Vill du besöka museet tillsammans med din klass eller barngrupp är du välkommen. Från och med höstterminen 2022 kan du som är lärare eller pedagog boka in din klass på en visning som leds av någon av våra pedagoger.

Bokning och visningar

När du tillsammans med en klass eller barngrupp kommer till museet vill vi att ni föranmäler ert besök. Det går också bra att boka in en guidad skolvisning.

Föranmälan och bokning

Kommer du som pedagog med en klass eller barngrupp vill vi att du föranmäler ert besök genom att maila till oss. Detta gäller oavsett om ni bokar en guidad visning eller vill besöka museet på egen hand. Invänta alltid mailsvar från oss innan ni besöker museet.

E-post
boka.sparvagsmuseet@regionstockholm.se

Eftersom det är lätt att göra sig illa och gå vilse i museet så vill vi att ni är ungefär en vuxen per tio barn vid besöket. För att det inte ska vara ett ekonomiskt hinder att vara flera vuxna, kostar det ingenting för skolor och förskolor som föranmält sitt besök.

Guidad skolvisning

Våra pedagogledda visningar kommer kosta mellan 600 och 800 kr per visning. Maxantal deltagare per grupp är 25 personer. Visningen leds av museets pedagoger.

Lärarkvällar på museet

Vi bjuder in dig som är pedagog till inspirationskvällar.

Från och med höstterminen 2022 kommer vi att bjuda in pedagoger till museet. Då kommer vi att presentera de skolprogram som vi erbjuder olika årskurser och som leds av någon av våra pedagoger. På lärarträffarna kommer vi också att berätta om hur du som lärare kan använda våra utställningar på egen hand som stöd i din undervisning. 

Skolprogram

Vi arbetar med att utveckla våra pedagogiska erbjudanden.

Från och med höstterminen 2022 kommer du som är lärare att kunna boka in din klass på en visning som är anpassad efter läromål i grundskolans olika nivåer.

Fram tills dess är du välkommen att på egen hand tillsammans med din grupp, använda museet som stöd i din undervisning.

Det går också bra att kontakta oss innan ditt besök om du vill att ni ska få en kort introduktion innan ni går runt i museet.

En grupp barn i skolåldern går tillsammans med en museipedagog uppför trappan från första våning. Runtom barngruppen ser vi några olika äldre fordon.

Praktisk information

Att tänka på inför skolbesöket.

 • Behöver vi föranmäla oss?

  Ja, gör alltid en föranmälan oavsett om ni vill gå en guidad visning eller besöka museet på egen hand. Föranmäl ditt besök genom att maila oss:

  boka.sparvagsmuseet@regionstockholm.se.

 • Kan vi ta med oss matsäck?

  Det finns plats att äta medhavd matsäck på caféhyllan på plan 2. Där finns mikrovågsugnar.

 • Finns det låsbara skåp?

  Ja, det går bra att låsa in värdesaker i våra skåp.

 • Vad kostar det?

  Det är kostnadsfritt för barn upp till 18 år och det är kostnadsfritt för dig som är medföljande pedagog. Vill ni gå en pedagogledd visning kostar det mellan 600 och 800 kr.

 • Hur många får vi vara?

  Vi vill att det är ungefär en vuxen på tio barn.

 • Får eleverna gå runt på museet själva?

  Lämna inte din grupp utan uppsikt.