Gå direkt till sidans innehållSpårvägsmuseets loggaTill startsidan

Skolor

Spårvägsmuseets utställningar kan vara ett bra komplement för dig som arbetar som pedagog. Vill du besöka museet tillsammans med din klass eller barngrupp är du välkommen. Här berättar vi mer om vilka erbjudanden vi har för dig som är pedagog.

Bokning och visningar

När du tillsammans med en klass eller barngrupp kommer till museet vill vi att ni föranmäler ert besök. Det går också bra att boka in en guidad skolvisning.

Föranmälan och bokning

Kommer du som pedagog med en klass eller barngrupp vill vi att du föranmäler ert besök genom att maila till oss. Detta gäller oavsett om ni bokar en guidad visning eller vill besöka museet på egen hand. Invänta alltid mailsvar från oss innan ni besöker museet.

E-post
boka.sparvagsmuseet@sl.se

Eftersom det är lätt att göra sig illa och gå vilse i museet så vill vi att ni är ungefär en vuxen per tio barn vid besöket. För att det inte ska vara ett ekonomiskt hinder att vara flera vuxna, kostar det ingenting för skolor och förskolor som föranmält sitt besök.

Är du på rätt spår? Hitta på museet.

Här kan du ladda ner en karta över museet, öppnas i ett nytt fönster.


Lärarhandledning för förskola och förskoleklass

Vi har tagit fram en lärarhandledning för lärare till elever om cirka 5-6 år. Den är tänkt att användas inför, under och efter ett besök på museet. Ladda ner den här.

Lärarhandledning för förskola och förskoleklass, öppnas i ett nytt fönster

Lärarkväll

Då och då bjuder vi in till lärarkvällar för att presentera de skolprogram vi erbjuder olika årskurser och som leds av någon av museets pedagoger. På lärarträffarna berättar vi också om hur du som lärare kan använda våra utställningar på egen hand som stöd i din undervisning. Missade du senaste lärarkvällen som museet höll tillsammans med Stockholmskällan? 17 oktober 2024 bjuder vi in till en lärarkväll igen. Mer information kommer.

Praktisk information

Att tänka på inför skolbesöket.

 • Kan vi ta med oss matsäck?

  Det finns plats att äta medhavd matsäck på caféhyllan på plan 2. Där finns mikrovågsugnar.

 • Finns det låsbara skåp?

  Ja, det går bra att låsa in värdesaker i våra skåp.

 • Vad kostar det?

  Det är kostnadsfritt för barn upp till 18 år och det är kostnadsfritt för dig som är medföljande pedagog. Vill ni gå en pedagogledd visning kostar det mellan 600 och 800 kr.

 • Hur många får vi vara?

  Vi vill att det är ungefär en vuxen på tio barn.

 • Får eleverna gå runt på museet själva?

  Lämna inte din grupp utan uppsikt.